fbpx

Avantajele team-building-urilor bazate pe sarcini

dark

O întrebare obișnuită adresată companiilor este „Ar trebui să găzduim un team building?”, Dar întrebarea mai bună este de fapt „Ce fel de team building ar trebui să facă compania mea?”. Pe măsură ce companiile cresc și se extind, personalul lor va crește, de asemenea, și colegii încep să formeze clici și grupuri. O modalitate excelentă de a amesteca și a potrivi aceste grupuri și este de a organiza câteva activități de team building bazate pe sarcini. Nu contează dacă este interior sau exterior atâta timp cât sunt sarcini implicate.

În plus față de spargerea gheții, există multe alte avantaje care vin cu activitățile de team building. Nu numai că îți poți înțelege mai bine colegii la nivel social, dar poți afla și despre procesul lor de gândire și despre modul în care abordează rezolvarea problemelor.

1. Îmbunătățiți comunicarea

Comunicarea este un element esențial în orice cadru corporativ. În funcție de mărimea companiei, unii colegi pot lucra între ei, dar niciodată nu vorbesc și nu se cunosc. Chiar și sarcinile simple vor părea dificile dacă nu există o comunicare suficientă. Prin crearea de echipe bazate pe sarcini, ei pot vorbi și afla mai multe despre ceilalți. Crearea unui obiectiv comun în afara unui mediu de lucru poate, de asemenea, ușura comunicarea și reduce stresul la locul de munca. În plus, există de obicei o ierarhie la locul de muncă și prin plasarea echipei într-o situație care nu are legatura cu locul de munca, conversațiile și discuțiile pot fi mai relaxate și comunicarea bidirecțională poate fi realizată cu ușurință.

2. Divizia Muncii

Un alt beneficiu al activităților de team-building bazate pe sarcini este că membrii echipei fac diviziunea muncii pentru abordarea sarcinilor. De exemplu, dacă există un membru al echipei care excelează într-un anumit domeniu, se poate concentra pe acea sarcină, în timp ce ceilalți membri pot ajuta în sarcini mai mici pentru a atinge obiectivul general. Unele activități grozave care pot profita de diviziunea muncii, deoarece, de obicei, în timpul jocului, jucătorii vor trebui să caute indicii / instrucțiuni, în timp ce alți jucători vor trebui să rezolve enigmele / problemele. Acesta va folosi punctele forte ale fiecărui jucător datorită faptului că provocările vor varia de la o mare varietate de sarcini.

3. Fără ierarhie

Ceea ce îi îngrijorează cel mai mult pe angajati atunci când in team-building se fac activități este modul în care conducerea îi va vedea după activitatea respectiva. Ceea ce este important pentru ei să știe este că, în timpul unui eveniment de team building, nu ar trebui să introduceți ierarhia de lucru, deoarece scopul principal este ca personalul să se relaxeze și să se distreze în afara mediului de lucru. De aceea, crearea unei echipe bazate pe sarcini poate ajuta la eliminarea ierarhiei prin atribuirea de roluri de aceeași importanță care, desigur, depinde într-adevăr de membrii echipei, dar cele mai multe echipe vor distribui munca în mod egal în timpul acestor activități, deoarece la sfârșitul zilei, cel mai important lucru este să aflați cat mai mult despre ceilalti.

4. Gestionarea resurselor

De obicei, într-un eveniment de team building bazat pe sarcini, toți participanții vor avea anumite instrumente sau resurse pentru a finaliza sarcina. Nu este neobișnuit că echipele eșuează din cauza gestionării inadecvate a resurselor. Ceea ce face din aceasta o oportunitate excelentă pentru a-i ajuta să învețe cum să aloce și să gestioneze resursele cu o presiune mică sau deloc, deoarece nu este un mediu de lucru. Să presupunem că unele jocuri stabilesc o limită de timp, iar jucătorilor li se oferă resurse precum indicii, timp și diverse alte elemente din tematica lor. Jucătorii trebuie să aloce toate aceste resurse și să le distribuie jucătorilor pentru ca aceștia să își maximizeze eficiența și să reducă la minimum timpul folosit în interior. Prin intermediul unor astfel de jocuri, jucătorii vor învăța să gândească liber și poate să inoveze câteva noi tehnici la locul de muncă.

5. Sporirea angajamentului și a interacțiunilor

Nu în ultimul rând, organizarea unui eveniment de team-building bazat pe sarcini poate spori implicarea participanților. Acest lucru înseamnă că în timpul în care jucătorii îndeplinesc sarcina, se concentrează asupra sarcinii și nu se îngrijorează de influențele exterioare. De obicei, nu sunt folosite telefoane mobile sau instrumente externe în timpul jocului de evadare, deci nu este nevoie să vă faceți griji cu privire la unii colegi de echipă care stau pe telefoane în loc să participe. Efectuarea de activități fizice pentru formarea echipei ar putea fi o modalitate bună de exercițiu. La finalul evenimentului, au completat cu adevărat ceva ca echipă? Este important ca jucătorii să formeze legaturi intre ei pe parcursul interactiunii cu ceilalti, pentru a atinge un scop comun.

Concluzie

În concluzie, este esențial să știți ce tip de team building dorește să facă compania dvs. și ce obiective doriți ca participanții să atingă după team building. Team-building-urile bazate pe sarcini sunt o modalitate prin care să învețe unii despre alții și să își sporească angajamentul unul cu celălalt și le permite acestora să se deconecteze de lumea modernă pentru o perioadă scurtă de timp. În plus, este important ca toată lumea să se distreze și să vorbească despre eveniment pentru lunile următoare!

Leave a Comment