fbpx

Caracteristici Escape Room

large room

Chiar dacă majoritatea oamenilor din Bucuresti sunt destul de familiarizați cu conceptul de Escape Room, dar există multe camere de joc diferite în întreaga lume, cu multe caracteristici diferite. Acum, nu vorbesc despre tematici, mecanismele sau puzzle-urile lor, ci despre modul în care oferă indicii și indicatii.

Indicii verbale

In unele locatii creatorii jocurilor prefera să ofere jucătorilor unul sau chiar mai multe walkie-talkies portabile. Când canalul corespunzător este ajustat, puteți vorbi direct cu recepția. Când întâmpinați probleme în timpul jocului de Escape Room, puteți apăsa butonul pentru a comunica direct în orice moment. Această metodă economisește timp punându-vă in legatura directa cu Game Master-ul.

Indicii pe baza unor actiuni

Am fost în câteva camere de Escape Room unde trebuie să dansezi cu toți colegii de echipă timp de aproximativ zece secunde in fata camerei de supraveghere, pentru a informa personalul de la recepție că aveți nevoie de asistență, iar apoi vor intra în cameră pentru a vă ajuta. În felul acesta, cred că atmosfera este, de asemenea, foarte vesela si in ton cunactivitatea, pentru că atunci când toată lumea se blocheaza și nu are inspirație, ei pot sări împreună ca sa se invioreze si sa puna sangele in miscare.

Asistent personal

Există si varianta cunoscuta sub numele de „Micii Îngeri”, în care un angajat intra în cameră cu jucatorii. Pe parcursul întregului proces de evadare, ceea ce înseamnă că sunt „mereu alături de tine” timp de 60 de minute sau oricât de lungă este durata jocului. Puteți întoarce capul și pune întrebări de fiecare dată când întâmpinați o problemă. Personal, nu-mi place foarte mult această metodă. Idea jocului de Escape Room este ca un grup de prieteni sau colegi să rezolv puzzle-urile, să declanșez mecanismele, să gaseasca ieșirea pe cont propriu ca si grup si in tot acest process sa aiba o experienta unica impreuna, așa că atunci când este prezentă o terță parte, va face situația puțin ciudată. De exemplu, într-un team-building există niște îngeri „excesiv de entuziaști” care oferă răspunsul direct, atunci cum ne putem măsura munca în echipă? Cum să aflați punctele tari și punctele slabe dintre echipe?
Cu excepția cazului în care este vorba de copii mici care au nevoie de asistenta parintilor sau a unui adult, consider că nu este necesar să aranjăm ca asistenții personali să intre în cameră, cu excepția cazului în care este absolut necesar sau cel puțin să le oferim jucătorilor mai multe opțiuni în modul în care doresc să-și primească asistenta sau indiciile. Cel mai important lucru este să lăsați jucătorii să se distreze, deoarece aceasta este esența reală a unei experiențe de Escape Room.

One comment

  1. Gina

    Foarte bun textul. Apreciez absolut acest site. Tine-o asa!

Leave a Comment